Videójátékok, konzolok minden mennyiségben!

2015. március 10. 23:40 - Leon...

Resident Evil Revelations 2 PC játékteszt (2. epizód) 18+

Nemsokára megjelenik a Resident Evil Revelations 2 című videójáték 3. epizódja, előtte azonban szeretném röviden összefoglalni, hogy a 2. epizód vajon az előző nyomdokaiba tudott-e lépni. Nos, ami azt illeti, nem csalódtam. Bár ez az epizód talán egy árnyalatnyival gyengébb volt, mint az előző, azonban el tudom mondani, hogy így is nagyon jól szórakoztam. Nézzük meg most egy kicsit részletesebben, hogy mit lehet elmondani a 2. epizódról ^_^rerev2_2015-03-04_15-56-36-00.bmp

Ez az epizód ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt, vagyis továbbra is Claire és Moira, illetve Barry és Natalia kalandjain izgulhatunk. Ahogy az már megszokott lett, a készítők ebben az esetben is merítettek a korábbi Resident Evil játékok anyagából. Ez már az 1. epizódnál is megnyilvánult, most azonban tovább merülhettem a nosztalgikus élményekben. Úgy gondolom, hogy ebben az epizódban a készítők a Resident Evil 4-ből több elemet is kölcsönöztek. Az első hasonlóság ami feltűnt, hogy ismét egy kis házban kellett harcolnom a túlélésért az egyre  növekvő számú ellenfelekkel szemben. A fent látható képen ez a jelent lett megörökítve. A tapasztaltabb RE játékosok jól tudják, hogy a Resident Evil 4-ben is volt egy ilyen jelenet, ahol ugyanez megtörtént, csak akkor Luis Sera volt segítségünkre. A másik ilyen párhuzam a kissé hosszabb erdős rész volt Barryval és Nataliával, ami köztudottan a RE4 egyik mára már klasszikussá vált helyszíne lett. És hogy kiemeljek még egy harmadik párhuzamot is, csak annyit mondok, hogy a "láncfűrészes" is valamilyen formában visszatér.rerev2_2015-03-05_14-21-12-77.bmp

Ebben az epizódban már voltak Boss harcok is, ami egyúttal meglepő is volt számomra. Bár elsőre nem sikerült ellenük nyernem, de amikor összekaptam magam, akkor viszonylag könnyedén diadalmaskodtam az életemre törő ellenfeleim felett. Rátok bízom azonban annak a megítélését, hogy ezt pozitívumnak vagy negatívumnak gondoljátok-e. Viszont azt elmondhatom, hogy végre ebben a felvonásban  sikerült normálisan megtanulnom, hogy miként kell kinyitni egy ládát. Az előző játéktesztben nem szóltam róla, most azonban itt az idő, hogy elmondjam, a játék során ládákat találhatunk, amiket érdemes kinyitni, mert értékes cuccokat találhatunk bennük. E ládákat ha jól figyeltem meg, nem is tudunk mindegyik karakterrel kinyitni, csupán Moira és Natalia alkalmas rá. A karakterekkel egy kis ügyességi játékot kell megoldani, aminek következtében megnyílik a láda, és örömmel vehetjük el a jutalmunkat. Nekem eleinte nehezen ment, így a 2. epizódra azonban belejöttem, és bátorítok mindenkit a fáradozásra, a ládákban található ajándékok miatt.

A pályák szerintem szépen ki lettek dolgozva,  továbbra is hátborzongató a hangulat, és ebben nagy szerepet játszik a sötétség is. Aki arra számít, hogy most lesznek igazán nagy fejtörők, az csalódni fog. Egyet tudnék kiemelni, amit majd Claire és Moira történetében kell megoldanunk, játszva mindkét karaktert. Így a végére pedig két negatívumot emelnék ki: sajnálatos módon az invertory megnyitása közben a játék itt sem áll le, ahogyan a Resident Evil 5 esetében sem. Pedig jó lenne, ha a készítők visszatérnének a régi, jól bevált módszerhez, miszerint az invertory megnyitása közben leáll a játék. Addig tudnánk egy kicsit szusszanni, és átgondolni a dolgokat. A másik probléma, ha jól vettem észre, hogy nincs folyamatos térkép, csak ha találunk egyet és felvesszük azt. Ezek azonban nem olyan nagy hibák amik a játék rovására mennek, meg lehet szokni. Összegzésként annyit tudnék elmondani, hogy a 2. epizód is nagyon jó kikapcsolódást tudott nyújtani nekem. A játék nagyszerű, a story pedig érdekes. Remélem, a 3. epizód legalább olyan jó lesz, mint amilyen az első kettő volt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://videogameland.blog.hu/api/trackback/id/tr317258225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Videójátékok, konzolok minden mennyiségben!
süti beállítások módosítása