Videójátékok, konzolok minden mennyiségben!

2014. november 05. 17:34 - Leon...

Resident Evil 2 Reborn Alpha 1.50 (32 bit) játékteszt 18+

Start the "new" nightmare...

A Resident Evil első részének Nintendo GameCube-os felújítása (2002) óta várjuk, hogy a Capcom hasonló köntösben hozza el nekünk a második részt is. Eredetileg úgy is volt, hogy elhozza, de aztán sajnos nem lett belőle semmi. Egyedül a 2009-ben megjelenő Resident Evil: The Darkside Chronicles némi kivétel, mert ott a Resident Evil 2 néhány helyszínén roboghattunk végig új grafikai motorral, belső nézetes irányításban. Valódi Remake azonban nem született (kivéve a Rod Lima féle próbálkozásokat) egészen mostanáig, amikor az Invader Games úgy döntött, hogy előveszi ezt a klasszikus játékot, és a mai igényeknek megfelelően felújítja. Alpha1 2014-11-04 23-03-41-45.bmpSzerintem az eredmény fantasztikus lett, nagyszerű ajándékot kaptunk a fejlesztőktől. Mivel magam is teszteltem a játékot, ezért ebben a cikkben szeretném veletek megosztani a tapasztalataimat.

Fontos tudni, hogy nem a végleges játék demójáról beszélünk, így a program több helyen még javításra szorul. Ezt a témát majd természetesen érinteni is fogom a teszt során. A játékban Leon S. Kennedyt tudjuk irányítani, vele kell átvészelnünk a rémálomba illő kirándulást Raccoon Cityben. Nyilvánvaló, hogy ez csak a demó egyik specialitása, és a végleges játékban Claire Redfield, - mint aki az original verzió egyik játszható karaktere - is választható lesz. A grafika meglepően jóra sikerült, a Unity3D videójáték motor nekem nem okozott csalódást. A játékmenet egyébként szinte semmit sem változott a Resident Evil 2-höz képest. Ugyanazon a pályán tudunk eljutni a rendőrségre, és ugyanazok az ellenfelek próbálják keresztezni az utunkat, mint korábban. Persze, akik ismerik az original verziót, azoknak a nagyon apró változtatások feltűnhetnek, például hogy a rendőrség előtt is találkozhatunk zombikkal. Nagyon tetszett, hogy a kameranézetet a játék során tudjuk változtatni. Akik az új részekkel kapcsolódtak be a sorozatba, azoknak lehetőségük van olyan szögből irányítani Leont, ahogyan például Christ az 5. részben. Viszont egy gombnyomásra változtatni tudunk ezen, és azonnal a klasszikus rögzített kameranézet tárul a szemeink elé.

A program számomra rendkívül hangulatos volt. Nagyszerű, ahogyan a sötét helyeket a Leonnál lévő lámpa megvilágítja. Én hasonlóval eddig csak a Darkside Chroniclesben találkoztam, ahol néha csak a fegyverünkre szerelt lámpa világított. A játék egyébként egy ízig-vérig igazi survival horror. Itt nincs gépfegyver, sem lézer irányzék, csak egy alapfegyver, és végre ismét azon kaphattam magam, hogy spórolni kell a lőszerrel. Az új Resident Evil játékokban ugyanis rendesen el vagyunk látva töltényekkel, néha már fel sem tudok venni, mert tele van a tárhelyem. Itt azonban nem lehet ész nélkül elpazarolni az értékes lőszert, hanem gondolkodni kell, mint a régi szép időkben, és csak végszükség esetén érdemes harcba bocsátkozni, ha nem lehet kicselezni az ellenfeleket. Egyébként nekem mindössze négy töltényem maradt, mire a rendőrségre értem. De ez jó, mert sokat dobott a hangulaton.

Különben sok hangot is az eredeti játékból vettek át, például a szinkront is. Én nem gondolom, hogy ez rossz lenne, mert a játék így még erőteljesebben emlékeztet a régire, azonban a feljavított grafika miatt szemmel látható, hogy nem teljesen ugyanazzal a játékkal van dolgunk. Így tehát, hogy a nosztalgia elegyül az újdonsággal, egy igazán remek hangulat kerekedik. Az irányítással egyébként szerintem nincsenek gondok, a Resident Evil 2 Reborn esetében is a  PC játékoknál mára már klasszikus egér + billentyűzet kombináció használható. Persze a játéknak megvannak a maga hibái is. Például nekem bizonyos helyeken akadozott, majd máshol visszaállt a normál gyorsaságra. De megemlíthetném negatívumként azt is, hogy a karakternél a megfordulás igen lassan működik. Ezek a hibák azonban egy ilyen korai verziónál még elnézhetőek, ezért nem gondolom, hogy túl nagy hangsúlyt kéne fektetni rá. A lényeg az, hogy 2014-ben a Resident Evil 2 visszatért! Akik ki akarják próbálni a játékot, azok megtalálják az ingyenes letöltő linket a csapat hivatalos Facebook oldalán. A srácok jól haladnak a munkában, ezért bízunk abban, hogy a végleges játékot is hamarosan a kezünkbe kaphatjuk. Természetesen hatalmas köszönet az Invader Games-nek már ezért az Alpha verzióért is,  és szívből kívánok nekik jó munkát a további fejlesztésekhez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://videogameland.blog.hu/api/trackback/id/tr656865877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Videójátékok, konzolok minden mennyiségben!
süti beállítások módosítása