Videójátékok, konzolok minden mennyiségben!

2014. október 24. 17:34 - Leon...

Resident Evil Revelations játékteszt (16+)

Resident Evil Revelations [PC] kritikai elemzése

Egy viharos tengeren hánykolódó kísértethajón éjszaka bolyongani rendkívül ilyesztő lehet, főleg akkor ha tudjuk, hogy a fedélzet korántsem elhagyatott, hanem mindenféle remálomba illő lények törnek az életünkre. Nos, a Resident Evil Revelations videójáték pontosan ezen az elméleten nyugszik a borzongani vágyó Gamerek legnagyobb örömére. Resident_Evil_Revelations_kep1.bmp

Ebben a bejegyzésben ezt a játékot szeretném kritika alá vetni, azonban szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a játék 16 éven felülieknek készült, és ezért e korhatár alatt nem ajánlom a cikk elolvasását. Szintén azoknak sem, akik nem szeretik a félelmetes játékokat. Viszont akik kedvelik az olyan videójátékokat, amiken lehet rettegni, azoknak érdemes tovább kattintani.

A Resident Evil Revelations eredetileg Nintendo 3DS-re jelent meg, majd onnan vándorolt tovább a nagyobb platformokra (PC, Xbox360, PS3). Ez a cikk most a PC verzióról fog szólni. A történetről csak annyiban szeretnék megemlékezni, hogy a Queen Zenobia  hajón kezdődik és kronológiailag a 4. és az 5. rész között játszódik. Az egyik főszereplő a játék korábbi részeiból már jól ismert Jill Valentine, a másik pedig egy teljesen új szereplő, Parker Luciani. Természetesen a játék során megismerhetünk majd új szereplőket is, és lesz több irányítható karakter. Az események ezúttal nem a T-vírus, vagy az Uroboros körül forognak, hanem az eddig még ismeretlen T-Abyss vírus körül bonyolódnak. Örömmel jelentem be, hogy a Resident Evil Revelations fejlesztésénél a készítők ezúttal visszatérek a gyökerekhez. Itt már nyoma sincs annak az akciódús hangulatnak, amely például az ötödik résznél annyira érezhető volt. A hangulat ezúttal jóval borongósabb és sötétebb, és maga az egész játék nagyon emlékeztet a klasszikus (RE 1-3) részekre. Bár az életünkre itt nem a zombik törnek, az új ellenfeleink gondoskodnak majd arról, hogy alaposan megnehezítsék a dolgunkat.

A történet több epizódra lett osztva, amelyek elkezdése előtt mindig kapunk egy rövid összefoglalót arról, hogy mi történt az előbbi részekben, így a játék egy horrorfilmhez is hasonlít. A korábbi részekhez képest a történet itt nem lineáris, hanem bizonyos pontokon megáll, és egyfajta "flashback" formájában játszhatjuk végig az előzményeket, amelyek után ott folytatjuk tovább Jill kalandjait, ahol abbahagytuk. A PC verzió irányítása rendkívül kényelmes, nem hallottam arról, hogy lett volna rá panasz.  A grafika is egészen gyönyörű, főleg az átvezető videók sikerültek szemkápráztatóra. A játékban eleinte csak egy alapfegyverrel és egy késsel rendelkezünk, ami növeli a félelemérzetet, hogy nincs túl sok eszközünk szembeszállni a borzalmakkal. Lesz azonban olyan szakasz, amikor semmilyen fegyverünk nem lesz, és kizárólag a magunk ügyességére leszünk utalva, hogy kikerüljük az ellenfeink támadását. Később azonban majd szerezhetünk többféle fegyvert, amiket majd fejleszthetünk is. Resident_Evil_Revelations_kep2.bmp

A régi RE rajongók bizonyára örömmel fogják felfedezni a Queen Zenobia rejtelmeit, hiszen a hajó több hasonlóságot is mutat az első részben szereplő Spencer kastéllyal. Gondolok itt a kihalt, szűk folyosókra, a régi típusú bútorokra, vagy éppen arra a feladatra, hogy meg kell keresni a kulcsot ahhoz, hogy tovább tudjunk jutni. Viszont úgy gondolom, hogy ezek a dolgok azoknak a játékosoknak is tetszeni fognak, akik most kapcsolódnak be a sorozatba. A Boss harcok is rendkívül jóra sikerültek, mert nem fogunk tudni átjutni rajtuk egyszerűen. De ez nem baj, mert legalább kihívást jelentenek. A Resident Evil Revelationsról el lehet mondani összességében, hogy nagyszerű játék lett, a filmszerű játékmenetének köszönhetően pedig felveszi a versenyt bármelyik horrorfilmmel. Ebben a részben már erőteljesebben érződik a survival horror hangulat, mint az 5. vagy a 6. részben, ami szintén hozzá tud járulni ahhoz, hogy sokak kedvence legyen.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://videogameland.blog.hu/api/trackback/id/tr696829337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Videójátékok, konzolok minden mennyiségben!
süti beállítások módosítása